Panel o seksualnim i reproduktivnim pravima žena na 9. VoxFeminae festivalu

U suradnji s VoxFeminae Festivalom organiziramo projekciju filma Vessel (Lađa). Projekcija  počinje u 20:00 sati u subotu, 7. studenog u Dvorani 1 Dokukino KIC-a u Zagrebu.  Nakon filma slijedi diskusija.

Prenosimo s VoxFeminea:

Film Lađa počinje pričom o mladoj liječnici koja živi pored mora i njezinoj jedinstvenoj ideji. Rebecca Gomperts, zaprepaštena stvarnošću koju su diljem svijeta kreirali zakoni protiv pobačaja, osjeća se pozvanom da se tomu usprotivi. Njezina metoda: omogućiti pobačaj na brodu u otvorenim vodama. Svjedočimo stvaranju podzemne mreže hrabrih, informiranih aktivistkinja na samom čelu globalne borbe za reproduktivna prava, koji pitanje pobačaja povjeravaju u ruke žena.
Lađa je Rebeccina priča, priča žene koja je osjetila poziv i odazvala se, te naizgled nevjerojatnu ideju pretvorila u globalni pokret.

Ostatak programa 9. izdanja Festivala pogledajte na ovom linku.

Panel o seksualnim i reproduktivnim pravima održat će se 13:00 sati u petak, 6. studenog, također u u Dvorani 1 Dokukino KIC-a u Zagrebu. Na temu će govoriti predstavnice udruge CESI, pokretačice inicijative Znaj znanje te predstavnici inicijative liječnika za odgovoran pristup prizivu savjesti u medicini.

Komentari

comments