Iskustva iz prakse: priča prva

Putem facebook stranice Znaj znanje smo zamolile da nam pošaljete svoje priče o pobačaju, bile one negativne ili pozitivne, kako bi ih stavile na našu stranicu i time pomogle djevojkama/ženama koje su u nedoumici. Jedna mlada djevojka se odvažila. Prenosimo vam njezinu priču koju nam je poslala na mail . Pozivamo i vas da podijelite s nama svoje iskustvo. U javnosti se previše teoretizira, a žene nemaju prostor za pustiti glas.

>> Bila sam studentica, i tada uopće nisam imala želju imati dijete ni biti majka. Oboje smo se brzo složili kako je abortus “najbolja” odluka. Kako smo nas dvoje tada bili udaljeni stotinama kilometara, podrška su mi bile prijateljice. Tih mjesec dana između pozitivnog testa i samog zahvata bilo je dosta teško, ali kako mi je to bio jedini izbor koji je tada dolazio u obzir, relativno sam lako prihvatila postojeće stanje.

Sam zahvat je bio obavljen u bolnici Sv. Duh u Zagrebu, trajao je 10ak min, plus vrijeme oporavka tj. ležanje u bolnici još nekih 2-3 sata. Fizički je bilo podnošljivo, jako neugodno da, ali moj strah od boli je uglavnom bio neopravdan. Sestre i doktori, vidjelo se da im je to rutinski posao, i s njihove strane ne mogu im zamjeriti nista ali koja topla riječ ili osmijeh nikad, a pogotovo tada, ne bi bila na odmet. Ali šta je tu je, ponavljam nemam pravo zamjerit.

Mene i njega je taj događaj povezao, otad smo skupa u sretnoj i stabilnoj vezi punoj ljubavi i razumijevanja, ružna vremena su iza nas i trudimo se gledati naprijed i uživati u onome sto imamo. Tako da nastojim gledati na dobre stvari koje mi je to donijelo, jer sam ružne preživjela i kroz njih i sebe puno bolje upoznala.

Ženama koje trenutno prolaze kroz takvu tešku situaciju bi svakako poručila da nisu same i koju god odluku donijele, koliko god teško bilo, proći će. Uvijek se trudite imati pozitivan duh, ne dajte da vas ovakvi teški životni izazovi obeshrabre, još je puno puno godina života pred vama za koji će vam trebati snaga. Samo hrabro i uvijek gledajte da nađete komad sreće i svjetla u teškim vremenima, jer on postoji!

Komentari

comments